Destination Unlimited

Uw reis naar Japan

Het Land van de rijsende zon


Een reis naar Japan is vaak dé reis van het leven. Een ware cultuurschok door een totale andere leefwereld dan de onze met een compleet ander denk- en doepatroon.

Japan telt meer dan 7.000 eilanden verspreid over 3.300 kilometers van Siberië tot Taiwan. De hele eilandgroep ontdekken in deze enkele dagen zal ons niet lukken, maar het zal jullie alvast zin geven om terug te keren!

Dit land aan de andere kant van de wereld belichaamt een perfecte combinatie van eeuwenoude geschiedenis en grote spiritualiteit met onwaarschijnlijke tradities die tot op vandaag nog steeds goed onderhouden worden. De sociale regels zijn oneindig complex en staan in schril contrast met de buitengewone creativiteit van de Japanner. Open uw geest en bereid u voor op een onvergetelijke ervaring!

Uw reis-overzicht: 

Brussel > Tokyo > Mont Koya > Kyoto > Tokyo > Brussel 

Tokyo: Tokyo is een immense metropool met een ongelooflijke diversiteit. De stad kent geen echt centrum, maar bestaat uit verschillende wijken, met elk hun eigen identiteit. Tokyo, het kloppende hart van Japan is een hyperactieve hoofdstad, wel twintig keer zo groot als Parijs, waar vooruitgang, technologie en creativiteit geen grenzen kennen. Deze immense, rijke en fascinerende wereldstad brengt u een high-tech visie op de toekomst, met veel respect voor de eeuwenoude Japanse tradities en een jeugd die gekker is dan waar ook ter wereld. Welkom in een ander universum, ver weg van onze gevestigde waarden, dat haaks staat op onze Westerse wereld! 

Mont Koya: Mont Koya is een heilige berg ten zuiden van Osaka en huisvest één van de belangrijkste bezienswaardigheden van Japan. Het Koya-san kloostercomplex, dat als UNESCO werelderfgoed staat geklasseerd, telt 117 boedhistische tempels en is het hoofdkwartier van het Shingon-boeddhisme, een belangrijke stroom binnen het Japanse boeddhisme. De berg ligt op 800m boven de zeespiegel en is omgeven door 8 pieken. Het eerste klooster 'Koya' dat hier ooit is gebouwd werd al snel een stad en breidde zich uit met een universiteit voor religie en meer dan honderd tempels die vandaag dienst doen als bedevaartsoord waar elke dag pelgrims en nieuwsgierige toeristen met open armen worden ontvangen. De stad telt een zevenduizendtal inwoners, waarvan de meerderheid monniken met hun familieleden. Zonder enige twijfel is dit de meest mysterieuze plaats van Japan. Koya san kan niet worden beschreven, het moet beleefd worden! Deze heilige plaats met zijn dichte bossen en begraafplaatsen in de koele bergen, nodigen alvast uit tot spiritualiteit. 
De kronkelende urenlange treinreis door de bergen, gevolgd door een kabelbaan rit maakt allemaal deel uit van het avontuur. Dit moeten we u gewoonweg laten zien! 

Kyoto: Met zijn honderden tuinen en tempels was Kyoto een keizerlijke hoofdstad gedurende elf eeuwen (tot 1868) en is tot op heden het cultuurcentrum van Japan en één van de cultureel rijkste steden van Azië. Met anderhalf miljoen inwoners staat Kyoto vaak op nummer één als ´té bezoeken stad` van Japan en terecht! De 1.600 boeddhistische tempels, 17-UNESCO sites, 200 tuinen en 400 Shinto schrijnen maken de stad tot het hart van het traditionele Japan. Kyoto is uiteraard gemoderniseerd, maar kan absoluut niet worden vergeleken met de metropool Tokyo. De sfeer is hier veel gemoedelijker en meer gericht op spiritualiteit. In tegenstelling tot andere grootsteden is het heel makkelijk in Kyoto om zich te voet of per fiets te verplaatsen. Met een loodrecht stratenplan, naar het voorbeeld van China, is de weg kwijtraken in Kyoto als zijnde onbestaande.  

 

Destination Unlimited

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x